Have

Hækplanter

Foråret er kommet, og det betyder, at vi igen kan være meget udenfor. At slappe af i baghaven eller grille med venner: Hvem kan ikke lide det? Hvis du tilbringer meget tid i haven, er det rart at have lidt privatliv og læ. En hæk er den ideelle løsning. Du har endnu ikke en hæk, og du vil gerne have læ i din have så hurtigt som muligt? Så er en færdigbygget hæk måske noget for dig. Hvad er fordelene ved en færdig hæk?

Fordele ved en færdiglavet hæk

En færdig hæk – navnet siger det hele – er klar til at blive plantet i haven. De er separate hækelementer, som allerede har nået en respektabel højde. For mange mennesker er dette en ideel løsning. Vi har listet de forskellige fordele ved en færdig hæk for dig:

En straks grøn have

Har du købt et nyt hus og har brug for at plante haven helt om? Eller ønsker du at forny haven i dit nuværende hus fuldstændigt? I begge tilfælde vil haven se temmelig tom ud. En af fordelene ved en færdighækken er, at du straks kan nyde godt af en grøn have. Du køber et antal individuelle hækelementer, planter dem i haven, og det er det hele! Du behøver ikke vente i årevis på, at buskene når den rette højde.

Øjeblikkeligt privatliv og læ

En yderligere fordel ved en sådan færdig hæk er, at du straks kan nyde godt af privatlivets fred og beskyttelse. Intet er så irriterende som naboer og forbipasserende, der kan se lige ind i din baghave. Uden beskyttelse kan de se alt, hvad du laver i haven på en solskinsdag. Og det er ikke altid rart! Med en flot række hækplanter vil du ikke føle dig overvåget i din have. Det er en god ting.

Mindre pleje kræves

I modsætning til unge hækplanter kræver fuldvoksne hækplanter kun lidt pleje. Disse planter er trods alt næsten fuldt udvoksede, hvilket gør dem meget stærkere end de yngre sorter. Disse fuldt udvoksede hækelementer har allerede fået gødning på planteskolen.

Det gør dem mere modstandsdygtige, og de vokser godt. Det er dog vigtigt at vande busken godt umiddelbart efter plantningen. Dette giver planten mulighed for at slå gode rødder. Når først busken har slået rødder, kræver den ikke meget vedligeholdelse. En årlig beskæring er tilstrækkelig for de fleste buske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *