Have

Er kunstgræs et bæredygtigt valg?

I dag kender de fleste mennesker til alle mulighederne ved kunstgræs. Den er velegnet til haven, en altan, tagterrasse eller en legeplads. Derudover kan du vælge forskellige typer kunstgræs (f.eks. med eller uden glans) og der findes endda alle mulige farver. Men har du nogensinde spekuleret på, om kunstgræs også er et bæredygtigt valg? I denne artikel giver vi svaret!

Bæredygtig og miljøvenlig kunstgræsproduktion
For at besvare spørgsmålet ‘Er kunstgræs et bæredygtigt valg?’ skal du se på to faktorer. Forsøg først at finde ud af, om en bestemt virksomheds kunstgræs er produceret på en miljøvenlig måde. Dette kan variere meget fra mærke til mærke. Kunstgræsset fra Buitengewoonkunstgras.nl produceres for eksempel på en god måde i vores eget land. Kunstgræsmåtterne er lavet af genbrugt kunstgræs. Hvor man førhen kun kunne bruge kunstgræstrådene (græsstråene), er det nu også muligt at genbruge bagsiden af ​​en kunstgræsmåtte. Det betyder, at der ikke er behov for nye råvarer, og der kan spares meget vand og energi. Kort sagt: Det er bestemt muligt at producere kunstgræs på en bæredygtig og miljøvenlig måde!

Kunstgræs med lang levetid
Den anden faktor er levetiden for et kunstgræs. Vi anbefaler derfor, at du altid vælger god kvalitet. Det er selvfølgelig en skam, hvis du efter et år ikke længere er tilfreds med kunstgræsset i din have. En god kunstgræsplæne kan holde i mindst 12 til 20 år. Så det er bestemt investeringen værd.

Vedligeholdelse af kunstgræs
Du behøver ikke pesticider eller andre kemikalier for at vedligeholde kunstgræs. Dette er også bedre for miljøet! For at nyde din kunstgræsmark så længe som muligt, bør du være opmærksom på følgende punkter:

Børst det kunstige græs regelmæssigt med en hård kost. Dette sikrer, at græsstråene forbliver oprejst.
Fjern blade, grene, mos og andet naturligt ‘rod’ i tide. Dette kan gøres med en kost eller rive. Gør du ikke dette? Så kan der udvikles ukrudt og efter lang tid kan kunstgræsset endda blive beskadiget.
Selvom der ofte lægges et klæde under kunstgræsset, kan det alligevel ske, at ukrudt trænger igennem. Det er også bedst at fjerne dette.
Har du kæledyr? Så sørg for at rense afføring og urin så hurtigt som muligt. Rengør den helst også med vand eller sæbevand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *