Have

Disse hårdføre potteplanter giver din have farve i de kolde måneder

 

Vinter behøver ikke at betyde, at din have skal ligne et kedeligt, dødt rod. Heldigvis, hvis du har græs, forbliver det smukt grønt og visse buske har også farve om vinteren. Når det kommer til planter med flotte farverige blomster, er udbuddet dog sparsomt. Men kigger man godt efter, finder man også potteplanter, der blomstrer om vinteren og det tidlige forår!

Erica carnea
Erica carnea er også kendt som en vinterskønhed. Denne lyngsort med lilla-farvede blomster blomstrer endda om vinteren. Faktisk blomstrer den kun om vinteren og det tidlige forår: fra januar til april. Heden er omkring tredive centimeter høj. Placer et par af disse planter sammen i en stor potte for maksimal farveeffekt.

hellebore
Helleborus kender vi også som julerosen. I julen ser man blomsten jævnligt i blomsterbutikken. Planten blomstrer ikke hele vinteren, men begynder ofte at blomstre i januar. Og med lidt held kan du allerede nu nyde den lyserøde blomsterknop i slutningen af ​​december. Desværre er denne plante ret skrøbelig, så man skal være heldig for at kunne beundre Helleborus i al sin pragt. Men hvis det virker, er det virkelig et syn at se.

bjerg te
Denne søde plante har slående røde bær. Bjergte, eller Gaultheria procumbens, er beslægtet med heden og Rhododendron. Du kan også finde bjergte med lyserøde eller hvide bær. Planten fortsætter med at blomstre indtil foråret, så du kan nyde den i lang tid.

Kahoric
Denne plante har smukke fuchsia-farvede blomster fra maj til oktober. Desværre blomstrer planten ikke i de kolde måneder, men den kan så stå udenfor. Hun beholder også sine grønne blade.

prydgræs
Visse typer prydgræs, såsom Stipa tenuissima, er hårdføre. Kulmenes fine struktur gør dette til en meget elegant plante. Man ser normalt planten i border, men den kommer også til sin ret i en stor potte. Sæt hende helst et solrigt sted. Fin detalje: planten bølger pænt, når der er vindstød.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *